ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Σκύρος
Είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των βορείων σποράδων. Έχει έκταση 215 τ.χιλ. και πληθυσμό 3500 μόνιμους κατοίκους. Είναι νησί που γοητεύει από την πρώτη επίσκεψη με τις πανέμορφες παραλίες, τη γραφική χώρα και τις πάμπολες επιλογές για εξορμήσεις. Ο παραδοσιακός της χαρακτήρας, δεν έχει αλλοιωθεί από την πολύ καλή τουριστική υποδομή, ιδανικό νησί για όσους ζητούν κάτι διαφορετικό

Πληροφορίες για το πως θα έρθετε :
Με πλοίο με καθημερινά δρομολόγια από την Κύμη
Αεροπορικώς με πτήσεις 3 φορές την εβδομάδα

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Πρακτορείο Κύμης : 22220-22020
Λιμεναρχείο Σκύρου : 22220-93475
Πρακτορείο Σκύρου για ακτοπλοϊκα και αεροπορικά εισητήρια : 22220-91600

Αξίζει να επισκεφτείτε
Το λαογραφικό μουσείο Φαλταιτς, με πλήθος αντικειμένων λαογραφικού ενδιαφέροντος, καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί ευρύματα απο ανασκαφές στο νησί απο το 2900 Π.Χ.
Το βουνό Κοχυλας που ζουν ελεύθερα τα μοναδικά στον κόσμο μικρόσωμα Σκυριανά αλογάκια.
Στο βόρειο τμήμα της Σκύρου θα επισκεφτείτε τις καταγάλανες παραλίες του Πεύκου, Ατσίτσας, Κυρά Παναγιάς, Αγ.Πέτρου και στο Τραχύ τον αρχαιολογικό οικισμό «Το Παλαμάρι».
Νότια τις παραλίες «Ασπους, Αχέρουνες, Αχιλλι, Καλαμίτσα,Τρεις Μπουκες όπου η διαδρομή θα σας γοητεύσει από το άγονο τοπίο.
Οι παραλίες του Μώλου, Μαγαζιών Γυσίσματα, Πουρια (Περιοχή Αρχαίων Λατομίων) θα σας γοητεύσουν από τη μοναδικότητα της απέραντης θέας του γαλάζιου.
Το μοναστήρι του Αη-Γιωργιου που δεσπόζει στην κορυφή του βράχου, βυζαντινής ιστορίας.
Τη Χώρα της Σκύρου όπου με τα στενά σοκάκια της και σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής όπου αποτελεί μια από τις ομορφότερες πόλεις του Αιγαίου.